Buidatge d'un figura de modelat en fang








Aquesta és la segona peça que vaig realitzar a l'assignatura de modelat de la figura humana. És una peça que es courà per conservar-la, és a dir, és una peça feta en fang refractari, que deixaré assecar durant un mes per després coure-la en el forn a una temperatura de 1260ºC perque s'endureixi i així poder conservar-la amb seguretat. Un cop cuita a aquesta temperatura, el fang agafa una tonalitat ocre torrat.

Per a poder coure una peça d'aquestes dimensions s'ha de fer un buidatge previ, per que no pot quedar cap càmara d'aire, per petita que sigui, a l'interior de la peça, sinó s'esquerdaria i es trencaria la peça durant el secat o la cuita.






El buidatge consisteix a fer uns talls a la peça de manera que quedi a l'abast el seu interior per a extreure el fang de dintre, deixant un gruix de paret d'uns 2cm. Per a més seguretat, es fan petits foradets amb un palet a l'interior de les parets per deixar una via de sortida a les possibles petites bombolles que hagin pogut quedar a dintre. Finalment s'uneixen les parts extretes (que també es buiden) a la peça.



1 comentario:

anna viñas dijo...

Lara!!!Pero bueno que profesional!!!Estas avançant molt, ja era fan teva, però aquestes figures són la bomba! Quina feinada, quantes tonelades de fang!!! Un hurra pels escultors!!! Que no decaiga! Un petó carinyu i ens veiem a la facultat!!!
anna